ANP Media-analyse

Van berichtgeving naar managementinformatie


Zeker rondom bijzondere events, campagnes, financiële publicaties en persmomenten wilt u weten hoe de media-aandacht voor uw organisatie zich ontwikkelt. Wat doet uw content op online media, in kranten en weekbladen en op social media? En kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is? U wilt een totaalbeeld van de berichtgeving, maar ook duiding van de feiten en cijfers. Wat is de mediawaarde, PR-waarde,  hoe is het sentiment? Wat doen we volgende keer anders of precies zo?

 • Bij event, campagne, financiële publicatie en persmomenten
  De media-analisten van het ANP inventariseren, monitoren en analyseren de media-aandacht voor, tijdens en na het event
 • Groot arsenaal aan tools
  Monitoring en analyse gebeuren via een groot aantal systemen om de media-aandacht in de volle breedte weer te geven
 • Alle relevante online en offline media
  Bereik, impact en waarde worden gemeten in nieuws- en opiniesites, social media, dag-, weekbladen en magazines, RTV, politieke berichtgeving
 • Heldere rapportage
  Met het analyserapport heeft u direct toepasbare managementinformatie die helpen bij toekomstige strategische beslissingen

Afbeelding3 Afbeelding2

Inventarisatie, monitoring en analyse

De media-analisten van het ANP analyseren de media-aandacht voor, tijdens en na uw event, persmoment of campagne. Dat start vooraf met een inventarisatie: wat zijn de verwachtingen, kansen en bedreigingen? Vervolgens wordt berichtgeving realtime gemonitord via alle relevante kanalen: online, social, print en RTV. Naderhand ontvangt u de rapportage van alle berichtgeving en een media-analyse op maat. Zo heeft u direct toepasbare managementinformatie voor toekomstige beslissingen.

Onafhankelijke media-analyse

Media-analyse is maatwerk en mensenwerk. Schakel de ervaren media-analisten van het ANP in om de media-analyse precies af te stemmen op uw organisatie en doelstellingen.

 • Monitoring en analyse van campagnes, events, persmomenten en financiële publicaties
 • Crisismonitoring
 • Stakeholderanalyse
 • Nulmeting huidige activiteiten inclusief benchmark

De media-analyse van het ANP is 24/7 operationeel voor alle branches en sectoren. We hebben toegang tot alle relevante media en beschikken over hoogwaardige monitoring- en analysetools. De media-analisten van het ANP zijn volstrekt onafhankelijk in de analyse van bereik, impact, sentiment, mediawaarde en PR-waarde van de berichtgeving. Desgewenst verzorgen zij realtime en continu de monitoring tijdens uw event, campagne of persmoment.

ANP partner voor elke organisatie

Het ANP kent als geen ander de wereld van het nieuws en de media. We zijn dan ook uw best denkbare partner bij het monitoren en analyseren van nieuws en informatie om uw organisatiedoelstellingen te bereiken. We leveren nieuws en content en bieden services voor de juiste kanalen, middelen en technologie. Het ANP levert zo de essentie waar u de kleur, lading en context aan kunt geven.

Wij denken graag mee

Wilt u weten wat ANP Media-analyse voor uw organisatie betekent? We denken graag mee over hoe u uw doelstellingen bereikt met de effectieve inzet van mediamonitoring en analyse rondom uw event, campagne en persmoment . Bel: 070 – 41 41 300 of mail naar: sales@anp.nl.

*Deze actie is geldig t/m 31 mei 2016